•• verzorgt alles tot in de puntjes! ••

contact

Solar

Milieubewust én gezond voor de portemonnee

Van het totale energieverbruik in Nederland wordt 30% gebruikt voor het verwarmen van woning en gebouwen. Deze energie bestaat grotendeels uit het gebruik van gas. Maar er zijn ook milieubewuster manieren voor het opwekken van energie.

Een manier waarbij u de regie zelf in de handen heeft is het gebruik van solarsystemen in en rond uw eigen woning.

Heatpipes (zonneboiler)

Heatpipes is een zonnencollectorsysteem welk bestaat uit naast elkaar gelegen glazen buizen voorzien van antivries vloeistof. Doordat de buizen aan de binnenkant vacuüm zijn getrokken, kan de warmte die uit het zonlicht wordt opgevangen niet meer ontsnappen. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan het water dat in de boiler circuleert en bewaard tot later gebruik.

Het water dat vanuit de boiler naar uw Cv-ketel gaat heeft vooraf al dus een veel hogere temperatuur dan het water wat anders uit de waterleiding komt. Uw Cv-ketel heeft hierdoor minder tot geen energie (op warme dagen) nodig om het water naar de gewenste temperatuur te verwarmen. Hierdoor maakt u dus minder gebruik van gas.

Installatie

De heatpipes kunnen vrijwel op elk ondergrond en in verschillende posities worden geplaatst. Of u nu een schuin of plat dak heeft of de montage op de gevel van uw woning of gebouw wenst, samen met u kijk ik naar de beste locatie wat de meeste rendement oplevert. 

Subsidies

De Nederlandse overheid streeft ernaar om in 2050 nagenoeg geheel vrij te zijn van energieopwekking uit gasverbruik. Regelmatig worden er subsidies ter beschikking gesteld om dit streven te motiveren. Het wilt dan ook nog wel eens lonen om uzelf hierin te verdiepen op de site van de Rijksoverheid.

Overige service

Wanneer u optimaal van het solarsyteem wilt profiteren kunt u de Heatpipes-techniek combineren met zonnepanelen waarmee u ook stroom kan opwekken. Mocht u ook interesse hebben in zonnepanelen, dan kan ik ook dit voor u regelen. Hiervoor werk ik samen met Paul Schleedoorn Elektro.